25 Mayıs 2011 Çarşamba

Lavantalarım...



Bu lavantaları geçen yıl balkonumda yetiştirdim. Büyükçe saksı bir lavantam var balkonda. Gözünün içine bakıyorum. Geçen yıl bu kadar lavanta verdi. Bu lavantalar benim için pek değerli.



Ne zamandır bu lavantaları nasıl değerlendireceğime karar veremiyordum. Aklıma kelebekler geldi. Lavantayla kelebek birbirine yakışır diye düşündüm.



Aplike kelebekler yaptım. Arka tarafını iki kat tülle diktim. Lavantalarımı içine koydum.



Diğer kelebekler de bu gördükleriniz. Morlu, pembeli, yeşilli bahar renklerinde...



Lavanta uykusuzluğa da iyi geliyormuş. Bunları uykusuzluk çeken arkadaşlarıma hediye ettim, yataklarının başucuna asıp mis gibi kokularla uyusunlar diye.

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Sonunda battaniyeyi bitirdim



Yaz gelmeden bitirmem lazımdı bu battaniyeyi. Çünkü havalar ısındığında örmek fazlaca ısıtırdı beni. Neyse bitirdim. Başlangıcını burada sizlerle paylaşmıştım.



Beni battaniyemi örerken gören pek çok arkadaşım da aynı örnekten battaniyelere başladılar. Bu örneği örmek gerçekten çok keyifliymiş. Ben hızımı alamadım, kocaman bir şey oldu.



Şimdilik kanapenin yanında "throw" misali kullanıyoruz. Hava İstanbul'da ancak bugün ısındı. Biz de bu güne kadar akşamları keyif yaparken üzerimize çektik battaniyemizi.

Battaniye bitti. Yeni projelere başladım bile. Fotolarını çektiğim gibi paylaşacağım sizlerle. Herkese bol güneşli günler dilerim.