29 Eylül 2009 Salı

Çam ormanı duvar panosu



Bu ara patchwork işlerden gidiyoruz. (Söz yakında kurdele nakışından güzel işler de yayınlayacağım.) Yine patchwork, yine rengarenk bir çalışma. Bu çam ağaçları bir duvar panosuna ait. Elde yaptığım çam ağaçları duvarda bir orman oluşturdu.

Bu çalışmamı 10 marifetteki bir yarışmadan haberdar olunca paylaşmaya karar verdim. "Sonbahar" konulu yarışma için bu panoyu 10 marifette yayınlamayı düşünüyorum. Yazının her "tutulması" oy sayılıyormuş. Desteğinizi bekliyorum.



Gelelim panomuza... Bloglar, köşeleri altta ve üstte yer alacak şekilde oluşuyor. Ben orman efektini yakalamak için zemin rengimi yeşil seçtim. Çam ağaçlarının gövdeleri koyu kahverengi, yaprak kısımları farklı farklı renklerde.



Arada kalan yeşil bloglara aynı çam ağacı şeklini yorganladım. Örtünün kenar kısımlarını yine yeşil kumaştan üçgenlerle tamamladım.



Bu panoyu duvar için yapmıştım ama kapının üzerinde kullanıyorum. Daha önce çalışma odamda raflı kütüphanenin ön tarafına örtüp, malzemelerin dağınık görünüşünü saklamıştım.

Ben bazen kapıdan, duvardan sıkılıp birşeylerle örtme isteği duyarım. Böylece herşeyin havası değişiyor. Ev ruh durumumuza göre giydiriliyor.



Yatak örtüsü olarak çok güzel olur. Ama yapılması biraz zor bir örnek olduğundan olsa gerek ben bu kadar sabır gösteremedim. Dokuz çam ağacından oluşan, küçük bir orman bana yetti.

28 Eylül 2009 Pazartesi

İğnedenlik ve Mezura Kılıfı



Mezuramın kılıfı ve iğnedenliğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Modeli internette görüp aynen uygulamıştım. Şimdi adresi buraya koymak için aradım ama bulamadım. Yani tasarım bana ait değil ama uygulama bana ait.

Ev motifini ön tarafında da arka tarafında da uyguladım. Mezurayı içine yerleştirip, sadece metre kısmını dışarıda bıraktım. Uç kısma yani tutma bölümüne de bir düğme diktim.



İğnedenlik için tek yüze ev motifini koydum; arka tarafı düz bir kumaş. Kolayca yapılabilecek bir şey ama çalışma masamıza biraz şıklık, biraz neşe katıyor.

Ben görünce çok beğenmiştim. Hatta buradan yola çıkarak farklı kılıflar yapmayı da düşünüyorum. Henüz sadece düşünce aşamasındalar ama olsun.

Yeni çalışmalarla, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

25 Eylül 2009 Cuma

Yatak Örtülerim- Yankı'nın Örtüsü



Yeni bir seriye başladım: Yatak örtüleri... Önce oğullarımın sonra da kendi yatağımın yatak örtülerini sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk yatak örtümüz büyük oğlum Yankı'nın. Yankı'ya hamile olduğumu öğrendiğimde başlayıp, doğduktan sonra tamamlayabildiğim ilk patchwork yatak örtüm.



Yine tamamını elde yaptım. Asıl örtü yelkenlilerden oluşuyor, üst ve alt kısmınıda farklı aplikelerle tamamlamaya çalıştım. Renkler deniz renkleri... Beyazla kombinlediğim mavi tonları.



Yukarıdaki resimlerde örtünün yastıklı ve yastıksız görüntüsü var. Yastık da işte burada. Yine yelkenli kareyi temel aldım. Etrafındaki beyaz kısmı baklava deseni, elde yorganladım. Yastığı kılıf şeklinde hazırladım. Boyutu kullandığımız yastıklara uygun.



Yatak örtüsünü çekerken Yankı'nın odasından genel bir görüntüyü de ekledim.



Yatağın üzerinde tamamı gözükmediği için açık şekilde görüntüledim. Yatağın üzerine gelen kısmı yelkenli desenli kareler ve boş karelerden oluşuyor. Boş karelerin üzerinde yorganlama ile oluşturduğum desenler var. Deniz kabukları ve deniz yıldızı. Resimlerin üzerine tıklayınca daha iyi gözüküyor.



Yatağın yan tarafına gelen kısımları lacivert-beyaz kumaşla oluşturdum. Üst kısma da yine aplike ile bir güneş kondurdum. Yatak örtüsünün tamamı da ayrı bir manzara gibi oluyor. Denizdeki yelkenlilerin üzerinde güneş parlıyor.



Yatak örtüsünün alt kısmında aplike tekniği ile yaptığım manzara yer alıyor. Klasik deniz fenerini ıssız adaya yerleştirdim. Üzerinde bulutlar, martılar var. Bir de yelkenli yaklaşıyor.



Deniz fenerinin yakından görünüşü burada da var. Yatak örtüsünü oluşturan bloklardan bir tanesini burada inceleyebilirsiniz.

İşte benim ilk patchwork yatak örtüm. Umarım beğenirsiniz. Herkese sevgiler...

24 Eylül 2009 Perşembe

Okul zili çaldı!



Yaz tatili bitti. Ve... okullar açıldı. Hem öğrencilere, yani çocuklarımıza, hem de bize hayırlı olsun. Umarım hepimiz için verimli, başarılı, eğlenceli bir eğitim ve öğretim yılı olur. Çocukların eğlenerek, zevk alarak öğrenmesi her zaman tercihim. Böyle olması için desteğim sonsuz...

Bu yıl 1. sınıf ve 5. sınıfta okuyan iki erkek çocuk annesiyim. İlkokula başlıyor ve bitiriyorum. (İlköğretimin birinci kademesi demek daha doğru olacak.) İşim zor!

Okula başlayan tüm çocuklara ve öğretmenlere güzel bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum.

11 Eylül 2009 Cuma

Yeni başlayanlar için iki kurdele nakışı yastık

Ben patchwork'e daha fazla zaman ayırdığımdan kurdele nakışı konusunda pek fazla çalışmam yok. Ama biliyorsunuz annemin ilgi alanı nakış üzerinde yoğunlaşıyor. Bu yüzden sizlerle paylaştığım kurdele nakışı ve brezilya nakışı çalışmalar genellikle anneme ait.

Bu yastıklar da annemin kurdele nakışına başladığı zamanlarda yaptıklarından...
Kurdele nakışına yeni başlayan veya daha sade modelleri tercih edenler için faydalı olabileceğini düşündüm. Bu nedenle bu iki yastığı sizlerle paylaşmak istedim.



Yastığın kumaşı Ödemiş ipeği. İşlemeyi daha önce yayınladığım çerçeveli panodan da hatırlayabilirsiniz. Çiçekler üç farklı teknikle yapılıyor; yapraklarla kompozisyon tamamlanıyor.



Ortadaki işlemenin etrafında basit bir çerçeve yer alıyor. Resimin üzerine tıklarsanız, ayrıntılı görebilirsiniz.




Bu yastığın da ortasında yani göbeğinde iki basit çiçekten oluşan bir demet var. Organze kurdele ile işlenen iki çiçek, iki ayrı tondaki yeşil yapraklarla hareketleniyor.



Çiçek demetinin etrafında kurdeleden bir çerçeve var. Kurdelenin üzerine başka renk kurdele ile eşit aralıklarla fransız düğümleri yapılıyor. Bu çerçeve başka yerlerde, kenar süslemesi olarak da kullanılabilir.

Şimdilik bu kadar. Benim de anneminde çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sık sık, yeni yeni işlerle buluşmak üzere...

10 Eylül 2009 Perşembe

Ödül almak güzel şey...


Çok gecikmiş bir ödül merasimi için karşınızdayım. Sevgili arkadaşlarım;

http://kelebekana.blogspot.com/
http://evcilik-evcilik.blogspot.com/
http://uzmanamator.blogspot.com/
http://mavis62.blogspot.com/
http://rumeysaoyuncaksepetim.blogspot.com/
http://umitburcu.blogspot.com/

beni ödüle layık bulmuşlar. Hepsine çoook teşekkür ediyorum.

Kendimle ilgili 7 ilginç şey:

1.Çiçekleri -özellikle kaktüs-, kitapları -özellikle tarihi roman, biyografi-, dekorasyon dergilerini, sepetleri, kumaşları, mumları çok severim.

2. Konuşkan hatta gevezeyim. Ben varken sessizlik olmaz.

3. Kırmızı hastasıyım. Kırmızı olan herşeyi severim.

4. Küçük şeylerle mutsuz olurum, küçük şeylerle mutlu olurum. Son yıllarda daha kolay ve daha fazla, mutlu olmayı öğrendim.

5. Kendime vakit ayırmayı severim. İşlerin, aciliyetlerin önemi yoktur. Ne yapar eder, istediğimi yaparım.

6. Simetri ve düzen rahatsızıyım. Simetrik olmayan şeylere dayanamam. Düzen konusunda da takıntılıyım.

7. Kırtasiye malzemelerine bayılırım. Çocuklara alışveriş için gittiğimde mutlaka kendime de birşeyler alırım. Zayıf noktam her çeşit defterler ve kalemler...

Ben yazımı yazmakta öyle geciktim ki, pek çok arkadaşım bu arada ödüllendi. Bu yüzden seçim yapamıyor ve ödülü beni takip eden herkese gönderiyorum.

7 Eylül 2009 Pazartesi

Çantalarım...



Bugün çeşitli zamanlarda yaptığım çantalarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu çantaları farklı zamanlarda, farklı sebeplerle yaptım. Ortak özellikleri patchwork olmaları.

Ben patchwork, örgü yani kısaca el işi çanta kullanmayı çok seviyorum. Özgün olduğunu düşünüyorum. El işi eşyaların kullananı da evi de kişiselleştirdiğine inanıyorum. Birbirinin aynı giyinen insanlar arasında yaşarken kullandığım böyle bir çantayla farklılık yaratabildiğimi düşünüyorum. Bu durum evler için de geçerli. Birbirinin aynı eşyalarla mobilya mağazası gibi döşenen evleri hiç ilginç bulmuyorum. Küçük dokunuşlar ve farklılıklar olmalı.

İşte çantalarım...



Bu çantayı kendim için yapmıştım. Pamuklu kumaş parçalarını elde birleştirip, ek yerlerine renkli ipliklerle ördüğüm dantelleri diktim. Basit ama eğlenceli buluyorum bu çantayı...





Bu çanta küçük oğlum Çağrı'nın. İçine cüzdanını ve mp3'ünü koyuyor. Kot kumaş üzerine aplike olarak hazırlamıştım. Küçük ayrıntılarla hareket katmaya çalıştım. Sarı yo yo'dan güneş, işleme bulutlar ve teknenin adı "Ç".







Bu çantayı da elde birleştirdim. Yine renkli ipliklerle ördüğüm küçük dantellerle süsledim. Bu çanta postacı modeli. Pazara, pikniğe giderken kullanıyorum. Büyük, rahat bir çanta.








Bunu da bir arkadaşımın kızına hediye olarak hazırlamıştım. Turuncu yo yo'dan kocaman bir çiçek yaptım. Tüylü kumaştan yaptığım bir saksıda yetişen bir çiçek oldu. Ve bu çiçeğe konan pembe kelebek...